Pokal zeliščni čaj lahko pomaga boj prsi rak

Pokal zeliščni čaj lahko pomaga boj prsi rak

Tradicionalni zeliščni čaj lahko držite tipko v boju proti raku dojk, trdijo znanstveniki.

Izvlečki iz rastlin, ki je znano kot Devica je plašč, ki se uporablja kot v nekaterih državah, lahko ubije rakave celice v epruveti.

Rastlinski osnovi čaj je že pijan žensk v podeželskih Pakistan, ki imajo raka na dojki, vendar do sedaj njegove uporabe kot zdravljenje je bil obravnavati kot folklore.

Raziskave, ki jih znanstveniki na Univerzi Aston, Birmingham in Russells dvorana Hospital, Dudley, predlaga vsebuje močan proti raku sredstva, ki delujejo posamezno ali v kombinaciji proti širjenju rakavih celic.

Laboratorijski testi so pokazali aretirali rast celic v petih urah uporabe in povzročil, da bi umrl v 24 urah.

Obrat, ki je botanično ime Fagonia cretica, je našel v sušnih, desert regijah Pakistanu, Indiji, Afriki in nekaterih delih Evrope.

Profesor Helen Griffiths in profesor Amtul R Carmichael, ki je vodil študijo, našel zeliščni čaj iz ekstraktu rastlin uničuje rakave celice, ampak za razliko od običajnih kemoterapija, zdravljenje ne poškoduje celice normalne dojke, kar zmanjšuje stranske učinke.

Poročila iz raka dojk trpijo v Pakistanu kažejo na rastlin ne sproži vse resne neželene učinke, kot so izguba las, spusti v krvno ali drisko.

Raziskava, objavljena v reviji science, PloS One, našel ekstraktu rastlin je roman mehanizem, ki lahko odpravi napak v DNK, ki bi običajno upreti tumor rasti celic.

Oslabljeno DNA odgovor ne samo omogoča rakom zaživela, tudi zavira dela kemoterapijo način, ki zmanjšuje učinkovitost.

Profesor Carmichael je dejal majhno bolnišnico 100 milj severno od Lahore v Pakistanu, začel uporabljati zeliščni čaj pred 40 leti za zdravljenje bolnikov z rakom dojk.


Je rekla: "se zdi, da jih v remisiji, čeprav ne moremo uporabiti besede zdravilo v tej fazi.

"Vendar, živijo dolgo brez izgublja lase ali dajanje na veliko teže, ali doživlja druge strupene stranske učinke povezane s kemoterapijo, tako smo prepričani, ta citat je nekaj prispevati."

Je rekla strogih varnostnih testov bi bilo potrebno pri razvoju drog, ki temelji na ekstraktu.

Trenutno zeliščni čaj uporablja za zdravljenje Azijci, vendar lahko pride do različnih učinkov pri bolnikih, belcev, je dodala.

Profesor Griffiths je dejal vzpostaviti vlogo ekstrakta v rak je potrebnih več raziskav, in zdaj je treba dokazati, da je ta citat kot učinkovita pri uničevanju rakavih celic po telesu, saj je v laboratoriju.

Rekla je, da naslednji koraki so ugotoviti, kateri del rastline je odgovoren za ubijanje rakavih celic, da bi sčasoma izvaja poskuse z bolniki z rakom.

Dr. Valentin Palframan, šef politike na preboj dojke, je dejal: "Nekateri najpomembnejši antikancerogeni drog so prvotno izhajajo iz rastline.

"Te raziskave je v zelo najzgodnejši fazi, ne vemo zakaj čisto enkrat, ali zdravil, pridobljenih iz tega obrata bo učinkovita pri zdravljenju raka dojke, vendar se veselimo, da vidim nobenega napredka.

"Bi svetujemo, da ženske z rakom dojke, ki razmišljajo z uporabo kakršne koli zeliščna zdravila, da o tem pogovorite s svojim zdravnikom, najprej kot nekateri lahko motijo zdravljenje stalno raka."

Emma Pennery, kliničnih direktor Breast Cancer Care, je dejal: "veliko več raziskav bo treba zgraditi na ta mali laboratorij dosedanjega dela."