Raziskava pokaže Nattokinase osebe učinki na strjevanje krvi

Študija kaže Nattokinase osebe učinki na strjevanje krvi


Tromboze (strjevanje krvi) bolniki so pogosto predpisanih zdravljenj, ampak je tudi zanimanje nattokinase, encim, ki izhajajo iz fermentirane soje hrane natto, kot bolj naravne podporo za tromboze. V nedavni študiji, raziskovalci raziskovali učinke enotnega 2000-FU (fibrinolitično enot) odmerek nattokinase, ki določajo svoje vplive na anti-koagulacije in fibrinolize (proces, ki preprečuje nastanek krvnih strdkov iz narašča).

Dvojno slepi, s placebom kontroliranih, crossover študija je bila izvedena na 12 predmetov. Med vsako roko študije, predmetov so imeli bodisi placebo ali 2000 FU NSK-SD znamko nattokinase iz Japonske laboratorijske biološke znanosti (Walnut Creek, CA). Krvi je bil sestavljen v izhodišču in na 2, 4, 6 in 8 ur študija.

Posredovanje predmete, raziskovalci ugotovili, da D-dimer koncentracije povečala, kazalni fibrinolize je prišlo. D-dimer, fragment beljakovine, ki nastajajo med fibrinolize, se pogosto meri pri preskušanju za tromboze.

Raziskovalci so tudi ugotovili, da NK intervencije pomagala povečati antitrombina koncentracije v krvi po 2 in 4 ure dopolnjevanja. Antitrombin je protein, ki inaktivira encimov sistema strjevanja krvi in je "eden od najpomembnejših fiziološki regulatorji za kaskado strjevanja krvi kri", raziskovalci pisal. Bi tudi ti določili faktor VIII dejavnosti (tudi pokazatelj tromboze) zmanjšala po NK vnos.

Raziskovalcev je dejal, so bile te spremembe v normalnem razponu.

"Ta študija daje prvi dokaz nattokinase je sposobnost, da poveča fibrinolize in antithrombosis hkrati po enkratnem odmerku ustni nattokinase uprave v človeški]," je napisal raziskovalci. "Na osnovi nattokinase je edinstven, razmeroma močna fibrinolitično/antikoagulant dejavnosti, stabilnost v prebavnem traktu, in dolgo biološko v in vivo, nattokinase zdi ponuditi potencialne prednosti pred drugimi trenutno uporabljajo sredstva za zdravljenje in/ali preprečevanje bolezni izbranih procesov."