Znanstveniki, ki uporabljajo rastline Alfalfa nažeti nanodelci zlata

Znanstveniki, ki uporabljajo rastline Alfalfa nažeti nanodelci zlata


Navadne lucerna rastline uporabljajo kot miniaturni zlato tovarn tisti en dan lahko nanotehnologije industrije z neprekinjeno harvest nanodelci zlata.

Mednarodna raziskovalna skupina iz Univerze Texas, El Paso (UTEP) in Mehika napredno delo na Stanford povzroča sinhrotronsko sevanje laboratorij (SSRL)--del od na Stanford Linear Accelerator Center (bazi SLAC) v Menlo Parku v Kaliforniji Raziskovalci uporabljate kot majhen tovarn, je alfalfa naravne, fiziološke potrebe za pridobivanje kovin iz srednje, kjer so rastejo. Večina vrednosti Evo da lucerna ekstrakti zlata iz srednje in ga shrani v obliki nanodelci--madeže in zlata manj kot milijarda od a takt čez. Njihove ugotovitve so objavljena v izdaji aprila Nano pisem, objava ameriškega kemijskega društva.

"Ta študija je le eden od sto inovativnih raziskovalnih projektov, ki izkoriščajo edinstvene lastnosti pospeševan x-žarki, ki jih SSRL," je dejal Keith Hodgson, direktor SSRL in profesor kemije na Univerzi Stanford.

Industrija polprevodnikov je dolgo vrednoti na odpornost na oksidacijo in toplotna in električna prevodnost zlata. Zdaj, je neutrudnega in pospeševanje voziti proti vedno manj žice, priključki in skozi luknje na vedno manjše polprevodniških naprav naredi tiste lastnosti, ki je še bolj pomembno, da ljudje, ki dajejo zelo majhne stvari. Posledično nanotehnologije industrija je zelo zainteresirani za procese, da bi nanodelci zlata za nano-razdaljah elektronskih in optičnih naprav.