Rutin prašek

Uvod

Ime izdelka: Rutin / Rutin prašek (Sophora Japonica Extract)

Videz: svetlo rumen zeleni puder

Specifikacija: 98% , 95%

Metoda preskušanja: HPLC UV

62

Kaj je Rutin

Rutin je rastlinski pigment (flavonoid), ki ga najdemo v določenem sadju in zelenjavi. Rutin se uporablja za izdelavo zdravil. Glavni viri rutina za medicinsko uporabo vključujejo ajdo, japonsko pagodo in evkaliptusovo makrorornčo. Drugi viri rutina vključujejo liste več vrst evkaliptusa, cvetove lipe, starejše cvetove, listje gloga in cvetove, rue, šentjanževko, ginko biloba, jabolka in drugo sadje in zelenjavo. Nekateri verjamejo, da lahko rutin krepi krvnih žil, zato ga uporabljajo pri krčnih žilah, notranjih krvavitvah, hemoroidih in za preprečevanje kapi zaradi zlomljenih žil ali arterij (hemoragični kapi).

 

Rutin se uporablja tudi za preprečevanje neželenih učinkov zdravljenja raka, imenovanega mukozitis. To je boleče stanje, ki ga zaznamujejo oteklina in tvorba razjed v ustih ali sluznicah prebavnega trakta.
V kombinaciji z beljakovinami tripsinom in bromelainom se rutin uporablja tudi pri osteoartritisu.
Rutin je zelo dober antioksidant, široko se uporablja v kozmetiki.


Funkcija

1. Rutin je dodatek, ki se uporablja za zdravljenje slabe prekrvavitve, hemoroidov in Menierejeve bolezni.

2. Uporablja se lahko tudi za zdravljenje krčnih žil ali podplutb na koži.
3. Poveča absorpcijo vitamina C, pomaga lajšati bolečine, udarnine in modrice, ima antibakterijski učinek, pospešuje prekrvavitev, spodbuja proizvodnjo žolča, pomaga zniževati holesterol v krvi in preprečuje katarakto.


Uporaba

1. Na farmacevtskem področju se običajno izdeluje v tabletah, kapsulah in granulah za ogrevanje ledvic, krepitev vranice in krepitev človeške imunosti.

2. Uporablja se na področju živil, uporablja se predvsem v vrstah pijač, alkoholnih pijač in živil za izboljšanje človeške imunosti in proti staranju.