Nove raziskave razvidno Amla sadje močan zdravstvene koristi

Nove raziskave razvidno amla sadje močan zdravstvene koristi


Zdravilo za znanstveno raziskane, funkcionalna sestavina, ki je primeren za široko paleto aplikacij hrane, pijače in dodatek. Novih kliničnih raziskav, objavljena v British Journal of Nutrition podlaga znanstvenih mehanizmov za tradicionalne uporabe je amla sadje v protivnetno in antikoagulant dejavnost.

Prvič, raziskava ocenjuje možnosti uporabe ekstrakta sadje amla SunAmla za zdravljenje ali preprečevanje bolezni srca in ožilja.  Slabo endotelijskih celic funkcija je bila povezana z hipertenzijo, arterijske in venske tromboze in artherosclerosis.  Učinki amla sadni ekstrakt so bile izmerjene v in vitro na lipopolisaharidnega (LPS)-okvara tkiva faktorja izražanja v človeških popkovna endotelijskih celic.  Poleg tega LP povzroča endotoxaemia podgane modela je bila uporabljena za oceno protivnetne učinke amla sadni ekstrakt v in vivo.

Amla sadni ekstrakt bistveno zmanjša LP okvara tkiva faktorja izražanja in, v levkocitov oprijem model vnetja, bistveno zmanjšal LP inducirane oprijema človeških monocytic celic na človeški centralni veno endotelijske celice. V modelu podgana LP povzroča endotoxaemia oralnem vnosu amla sadni ekstrakt bistveno zmanjšal koncentracije pro-vnetnih citokinov, v primerjavi s kontrolno skupino. Kombinirani protivnetno in antikoagulant dejavnosti amla lahko pomaga, preprečevanje in zdravljenje različnih žilnih obolenj tromboze in slabo krvni tlak.

V Ayurveda, amla je močan rasayana za zdravljenje in preprečevanje vnetnih bolezni.  Presnove, prebavne in imunske funkcije tudi koristi od amla je naravne lastnosti.  SunAmla ponuja močna kombinacija hranilnih snovi, tudi vitamina C, polifenolov gallic kisline in ellagic kisline, mineralov, vlakna, beljakovine in aminokisline in kompleksnih strukturiranih tanini, priznana za antioksidant, smešen-carcinogenic, cytoprotective, anti-diabetik in antimikrobne lastnosti.
Josef Skrna, direktor na Taijo GmbH je dejal: "SunAmla je na voljo v visoko biološko razpoložljive obliki naj omogočijo izročitev vitalne komponente.  Ta naravni amla sadni ekstrakt je idealna za proizvajalce in razvija izdelke za zdravje srca in ožilja, kot tudi prebavni in imunski zdravje in splošno dobro počutje."

SunAmla je vodotopnih prahu, ki nastane z blagim vode ekstrakcijo brez uporabe topil, in je GSO in glutena.  To je odobrena za uporabo v prehranskih dopolnilih v Evropi.  SunAmla je prijeten sadni okus je zelo primerna za prehranska dopolnila in široko paleto živil, vključno s prehranske palice, pripravljena mešanica pijače, žitarice, jogurti, marmelade in sladoled.  Izdelki iz portfelja je Taijo so na voljo po vsej Evropi prek Taijo GmbH, Evropski podružnici Taijo Kagaku.