Kamilični čaj Uravnava krvni sladkor, preprečuje in upravlja Diabetes

Kamilični čaj Uravnava krvni sladkor, preprečuje in upravlja Diabetes


Pomen uravnavanje krvnega sladkorja, je jasno: stabilizirati krvni sladkor lahko prepreči številne zdravstvene težave, eden od najbolj očitnih je sladkorna bolezen, ki je pogosto posledica let nestabilen krvni sladkor. Na srečo, za večino od nas, to je v naši moči, da prevzamejo nadzor nad naše raven sladkorja v krvi ostane aktivno in pravo hrano choicesà ¢ â'¬ "in tudi s pitjem kamilični čaj.

Kamilični čaj, dolgo je bila cenjena za njeno sposobnost za miren in sprostitev, kar je preferiraju čaj za pred spanjem, zdaj pa nedavna študija v Journal za kmetijstvo in prehrano kemijo kaže kamilice lahko služi drug namen: uravnavanje krvnega sladkorja.

Na the University of Toyama na Japonskem in na Inštitutu za travinje in okoljske raziskave v Združenem kraljestvu, raziskovalci preučevali učinek kamilični čaj na diabetični podgane. Polovica podgane so imele odmerek ekstrakta kamilice za tri tedne. Drugi sklop Diabetična podgane dobila običajne prehrane z ne dodatkom kamilice.

Študija opazili, da ko kamilice je bila namenjena podgane, manjšo količino glukoze se je spremenil v sorbitol (sladkor alkohola). Presežek sorbitola lahko poškoduje ledvice, oči in živčnih celic. Encimi, ki so odgovorni za te vrste poškodb pri diabetikih so bili tudi zaviral pri podganah kamilice. Podgane, ki so bile krmljene izvlečkom kamilice tudi pokazala splošno znižanje krvnega glukoze, primerjati v drugi neumnost!.

Avtorji študije navedel, obstaja jasna povezava med dnevne porabe Kamilica čaj in preprečevanje napredovanja diabetesa in hiperglikemija. Kot ponavadi so tisti, ki pravijo več raziskav je treba storiti, ugotoviti, kako učinkovito to zdravljenje lahko, ampak za vsakogar, ki iščejo na naraven način za urejanje krvnega sladkorja, rezultati te študije so več kot dovolj spodbudo, da začne piti kamilični čaj.

Kamilični čaj koristi ne le za tiste s sladkorno boleznijo. Za diabetike, stabilizirati krvni sladkor je ključnega pomena za dobro zdravje, ampak resnica je tudi ljudje brez sladkorne bolezni lahko koristijo ohranja normalen krvni sladkor ravni. Nihanje krvnega sladkorja so povezane z utrujenost, sladkor cravings in odpornost na insulin, med drugimi simptomi. Sprejemanju ukrepov na uravnavanje krvnega sladkorja lahko dejansko prepreči pojav sladkorne bolezni pri zdravih posameznikih, in to bo tudi pomagalo vam počutijo bolj energična in ohraniti zdravo težo.

Seveda, če ste razmišlja pitje kamilični čaj izključno za urejanje krvnega sladkorja, ne pozabite, to je zdrava dodatek k skupni življenjski slog da naturallly prispeva k zdrav krvni sladkor. Druge ukrepe, ki se vključijo v ta način življenja so redno vadbo, jedo uravnoteženo hrano, izogibanje rafinirana živila in dobili veliko spanja.