Ugodni izdelki, uvoženi iz tujine

Koristni izdelki, uvoženi iz tujine Semena Chia

Informacije:

Kitajsko ime: Chia semena

Tuje ime: seme Chia

Oblika: elipsa

Lastnosti: gladka površina

3

2.Features

Bogati proteini

Prehranske vlaknine

antioksidant

Mineral

Vitamin


3. Uporaba

Za hrano

Sestavine živil: Trenutno se Chia semena pogosto uporabljajo v različnih državah, kot so Tajska, Mehika, Argentina, Čile, Nova Zelandija, Japonska, ZDA, Kanada in Avstralija. Trenutno se uporablja predvsem v pijačah, žitnih palicah, piškotih, rezancih, kruhu, jogurtu in tako naprej.

B Hranilni dodatek: Omega-3, pridobljen iz Chia semena, je narejen v kapsuli, ki se lahko uporablja kot prehranski dodatek za omega-3.

C za uporabo kot dišava: Chia semensko olje vsebuje različne hlapne sestavine, ki se lahko uporabijo za pripravo arome kot vira aromatičnih sestavin.

D modificiran material: Površina semen Chia vsebuje mukopolisaharid, ki se lahko uporablja kot surovina za vgradnjo in modifikacijo filma.


Uporablja se za nadzor škodljivcev

Listi semen Chia vsebujejo spojine, kot so β-kariofilen, sterol in decil klorid, ki se lahko učinkovito upirajo poškodbam insektov.


Za zdravila

Krvni sladkor v krvi: Chia semena vsebujejo višja prehranska vlakna (okoli 5 g vlaken na 12 g Chia semena), v vodi netopnih prehranskih vlaknin nabreknejo po absorpciji vode, količina je večkratna izvirna, kar vodi do občutka polnosti. Upočasnite hitrost prebave, tako da sta lahko krvni sladkor in insulin na določeni ravni relativno stabilna.

B znižuje holesterol: študije so pokazale, da lahko omega-3 znižajo trigliceride in da lahko beta-steroli v semenki Chia znižajo raven celičnega holesterola.