Funkcionalna diferenciacija več glukana

Funkcionalna diferenciacija več glukana

"Ganoderma lucidum" je bil vedno v pomoč temu izdelku v priljubljenem, se pokliče nazaj iz mrtvih, učinkovito zdravilo nesmrtnosti kosti. Zdaj je študija pokazala, da magija ganoderme izvira iz aktivne sestavine ganoderma polisaharida, ki je večinoma beta-1, 3-glukan. Toda ker je ganoderma bogata z vlakninami, ni enostavno jesti, vsebnost je nizka, ganoderma pa ima trdno celično steno, ki jo je težko absorbirati.

Aktivnost kvasnega dekstrana je veliko boljša kot pri gobastičnih polisaharidih, polisaharidih flammulina velutipes, polisaharidih v vijoličnem polisaharidu, polisaharidih konjaka.

Edina aktivna sestavina, beta glukan je molekularna struktura kompleksnih polisaharidnih verig, so šesterokotnik, krog glukoze v položaju 1 in 3, povezave so z glukozo od 1, 3 glavne verige, ki se razgrajujejo iz manjših 1, 6 Od vseh vrst beta-1, 3-glukan, je najbolj aktiven le eden z 1,6 pramenov. Najbolj aktivni so portugalski polisaharidi z 1,6 verigami beta-1,3-glukozana. Številne študije kažejo, da beta-glukan deluje na imunski sistem, kar je pogostost, položaj in dolžina teh vej.

Pri polisaharidih z imunoregulatorno aktivnostjo imajo samo tiste z beta (1-6) vejo beta (1-6) inhibitorne učinke na rast tumorja. Beta-glukan iz gliv (1,3) običajno ima stopnjo inhibicije tumorja 99-100%, medtem ko ima drugi vir polisaharidov stopnjo inhibicije le 10% do 40%. Antitumorska aktivnost beta-glukana ima veliko opraviti s funkcijo makrofagov. Funkcija makrofagov poveča aktivnost tumorskega supresorja, kar je učinek aktivacije makrofagov za zaviranje tumorja. Še posebej za bolnike, ki so dalj časa dobili radioterapijo, lahko izboljšajo svojo odpornost.